NIEUWS UIT ONZE KANTOREN EN DE VASTGOEDSECTOR

Hoe duur is huren in uw gemeente?

29 Maart 2017

Eenzelfde woning die je in Zonnebeke voor 450 euro huurt, betaal je in Tervuren ruim 800 euro. De huurprijzen in Vlaanderen voor dezelfde woningen lopen sterk uiteen, zo blijkt uit berekeningen van het Steunpunt Wonen.

Lees meer

OPZEG CONTRACTUELE MEDEHUURDER: Cassatie spreekt zich uit

29 Maart 2017

Wat als één van de contractuele medehuurders voor zijn deel opzegt? Dienen dan alle partijen, inclusief de andere medehuurders, betrokken te worden bij een akkoord hieromtrent of volstaat de instemming van de verhuurder? Over die vraag heerst al enige tijd discussie in de rechtspraak en de rechtsleer. Middels een zeer recent arrest heeft het Hof va

Lees meer

MEERWAARDEBELASTING OP VASTGOED

21 Maart 2017

Moet je een meerwaardebelasting op de verkoop van een woning betalen?

Lees meer

MAAK WERK VAN EEN GOEDE PLAATSBESCHRIJVING

14 Maart 2017

Iets minder dan 20% van de Vlaamse gezinnen huurt vandaag een woning op de private huurmarkt. Wanneer je huurt is het belangrijk dat je een vertrouwensband opbouwt met de verhuurder. Ik zeg altijd: een goede match begint met een goed contract. En nog belangrijker: met een goede plaatsbeschrijving.

Lees meer

EEN BOM ONDER DE IMMOSECTOR. RECHTER OORDEELT DAT VERKOOP VAN HUIS VIA MAIL JURIDISCH NIET GELDIG IS

13 Maart 2017

Een bom onder de immosector. Rechter oordeelt dat verkoop van huis via mail juridisch niet geldig is.

Lees meer

ZORGELOOS ERVEN VAN OMA EN OPA

13 Maart 2017

Als grootouders hun kleinkinderen willen steunen, kan dat niet met hun volledige vermogen. Ze mogen hun kinderen niet wegcijferen. Maar er zijn opties.

Lees meer

Energiepeil van nieuwbouw zakt tot E39

13 Maart 2017

Het gemiddelde energiepeil van nieuwbouwwoningen is in 2015 gedaald tot E39, terwijl de wettelijke eis op E50 lag. Dat is te horen op bouwbeurs Batibouw in Brussel. Volgens Vlaams energieminister Bart Tommelein vinden bouwers hun energierekening en hun comfort belangrijker dan wettelijke verplichtingen.

Lees meer

UW EIGENDOM VERKOPEN OF VERHUREN? Contacteer ons