Hoe duur is huren in uw gemeente? naar nieuws overzicht

29 Maart 2017

De goedkoopste huurwoningen vind je in het zuiden van West-Vlaanderen zijn. In Zonnebeke, Mesen, Heuvelland en Vleteren betaal je voor eenzelfde huis of appartement 22 tot 24 procent minder dan de gemiddelde Vlaamse huurprijs. In Tervuren, Overijse en Zaventem moet de huurder het meest ophoesten: 28 tot 34 procent meer dan het gemiddelde.

Het Steunpunt Wonen maakte voor de berekeningen gebruik van cijfers van de website Huurschatter. Met behulp van statistische methodes worden gelijke huizen of appartementen met even veel kamers en een even grote tuin. Enkel de ligging van de huurwoningen verschilt dus.

Huurprijzen in vergelijking met de gemiddelde Vlaamse huurprijs van een identieke woning
De duurste en goedkoopste gemeenten
De duurste gemeenten liggen op de as Antwerpen-Brussel. Opvallend is dat alle gemeenten met een huurprijs van tien procent of meer boven het gemiddelde in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant liggen. Knokke-Heist en De Pinte zijn de enige uitzonderingen.

De gemeenten met huurprijzen die meer dan 10 procent onder het gemiddelde liggen in Oost- en vooral West-Vlaanderen. De Limburgse gemeenten Beringen en Heers zijn hierbij de enige uitzonderingen.

 

 

Delen op

UW EIGENDOM VERKOPEN OF VERHUREN? Contacteer ons