Gemiddeld kopen tien Belgen per dag een huis in Spanje. naar nieuws overzicht

03 Oktober 2017

Spanje profiteert volop van de onstabiele situatie in Turkije en Egypte. In december vlogen bijna 200.000 Belgen naar het Iberische schiereiland. Sommigen om te overwinteren, anderen om er de feestdagen door te brengen, meer en meer in een eigen vakantiehuis.

“Het leven in Spanje is de helft goedkoper dan in België”, becijferde een gespecialiseerd makelaarskantoor dat actief is in Spanje.

Belegging

Het prijsverschil geldt ook voor vastgoed, In Spanje heb je al een nieuwbouwappartement met twee slaapkamers vanaf 125.000 euro, inclusief ingemaakte kasten en een volledig uitgeruste keuken. Superkoopjes zijn er niet meer en de prijzen stijgen al eventjes, maar toch kochten in 2016 opnieuw zo’n drieduizend landgenoten een tweede verblijf in Spanje. Bovendien zijn de winters heel aangenaam in Spanje, zeker aan de Costa Blanca, waar een microklimaat heerst.

De Spaanse overheid maakte eerder al bekend dat het land in 2016 een recordaantal van 75 miljoen toeristen, onder hen 2,2 miljoen Belgen, mocht ontvangen. Allicht heeft dat te maken met de terreuraanslagen in Turkije en het feit dat ook Egypte nog voor een onveiligheidsgevoel zorgt.

Er zijn meer en meer jonge mensen die een appartement in Spanje kopen als belegging. Ze beschouwen het als pensioenplan en betalen hun goedkope lening af met hun inkomsten uit de verhuur.

Kris Peeters (51) en Nathalie Weymiens (48) uit Vosselaar kochten vorig jaar een modern nieuwbouwappartement met drie slaapkamers voor 175.000 euro in Punta Prima, op 700 meter van het strand. “We zitten vlak bij Torrevieja. Het appartement bevindt zich in een complex met 33 appartementen en huisjes rond een gezamenlijk zwembad. We hebben er nu voor het eerst de feestdagen doorgebracht en dat is zeer goed meegevallen.”

 

BRON: GVA

Delen op

UW EIGENDOM VERKOPEN OF VERHUREN? Contacteer ons