NIEUWS UIT ONZE KANTOREN EN DE VASTGOEDSECTOR

Mijn VerbouwLening: nieuwe renteloze lening vanaf 1 juli 2022

26 Mei 2022

De Vlaamse Regering heeft het voornemen om een nieuwe, geïntegreerde renteloze lening te introduceren. De bestaande 0%-energielening wordt vervangen door de verbouwlening. Deze nieuwe lening zal het bestaande toepassingsgebied verder doortrekken en er een breder, omvattender instrument van maken. Energiehuizen zullen renteloze leningen kunnen verst

Lees meer

Druk op prijzen van oudere woningen

18 Mei 2022

Oudere woningen die ook nog eens een hoge EPC-waarde hebben, scoren het slechtst op de vastgoedmarkt. De kandidaat-koper anno 2022 geeft de voorkeur aan instapklare, kant-en-klare woningen. Maar hoe komt dat nu precies?

Lees meer

Zaakvoerder Kristof Smits aan het woord over de stijgende vastgoedprijzen

18 Maart 2022

“Woningen vliegen aan (te) hoge bedragen de deur uit” Prijsstijgingen in en oververhitting van de vastgoedmarkt Dat de vastgoedprijzen stijgen, is niet nieuw. Naast de bevolkingsgroei stijgt het aantal huishoudens steeds meer, omdat gezinnen alsmaar meer gefragmenteerd zijn. Combineer dat met een lage rente en stijgende lonen en je krijgt stijgende

Lees meer

Tot zes maanden uitstel voor aflossing woonkrediet

20 Maart 2020

De regering komt vandaag met nieuwe noodmaatregelen, waaronder uitstel bij de aflossing van hypotheekleningen en een garantieregeling voor bedrijven.

Lees meer

Twee maanden extra tijd voor het verlijden van aktes

20 Maart 2020

Notarissen krijgen van de Vlaamse overheid extra tijd voor het verlijden van notariële aktes. De huidige termijnen dreigen door de coronacrisis overschreden te worden.

Lees meer

Het is hét moment om een huis te kopen

12 Maart 2020

Geld lenen om een huis of appartement te kopen, was volgens Immotheker Fino­theker nog nooit zo goedkoop.

Lees meer

Rookmelders vanaf 1 januari verplicht!

13 December 2019

Vanaf 1 januari zijn rookmelders verplicht in alle Vlaamse woningen. Maar wat als je er tegen dan nog geen hebt? Zijn er controles? En boetes? We zetten het even op een rijtje.

Lees meer

Woonkrediet spotgoedkoop dankzij Europese nulrente

10 Maart 2019

Dat de Europese Centrale Bank de rentevoeten nog zeker tot eind 2019 op de huidige historisch lage bodemniveaus laat, is slecht nieuws voor wie spaart, maar een zegen voor wie een woning wil kopen.

Lees meer

Bescheiden woning kopen geen garantie op "klein beschrijf"

13 December 2017

Wie een woning koopt met een kadastraal inkomen van hoogstens 745 euro betaalt mogelijk toch 10 in plaats van 5 procent registratierechten. Dat kan gebeuren wanneer verbouwingen niet correct werden aangegeven.

Lees meer

Gemiddeld kopen tien Belgen per dag een huis in Spanje.

03 Oktober 2017

Gemiddeld kopen tien Belgen per dag een huis in Spanje. De oorzaak: terreurdreiging in Turkije en Egypte.

Lees meer

UW EIGENDOM VERKOPEN OF VERHUREN? Contacteer ons